Morrow Batteries og hele batterikysten trenger mennesker med kompetanse innenfor en rekke områder. I tillegg trengs fagutdannede snekkere og elektrikere for å kunne bygge mange nye boliger. Man trenger batterieksperter, elektroingeniører og prosessoperatører som kan produsere batterier og materialer.
Per i dag er det ikke nok mennesker tilgjengelig for å kunne dekke alle behovene som kommer i framtiden. Derfor jobber Arendal kommune med flere partnere å rekruttere mennesker fra andre landsdeler og verden for øvrig til å etablere seg i Arendal og Agder.
BattKOMP og Eyde-klyngen
Norsk Industri har kartlagt og analysert kompetansesituasjonen for 67 norske bedrifter.
Eyde-klyngen er prosessindustrien sin felles klynge. De representerer prosessindustri fra hele landet, og har hovedkontor i Arendal. Eyde-klyngen har egne prosjekter for utvikling av batterikompetansen i Norge. Det ligger mer informasjon om initiativet på Norsk industris BattKOMP sider.
Universitetet i Agder og Fagskolen i Agder
Dersom Agder skal lykkes som batteriregion må det mobiliseres på flere nivå. Universitetet i Agder har tatt gode grep. Sammen med kompetansefondene er det satt av betydelige midler til forskning og utdanning på master- og bachelornivå.
Agder fylkeskommune har ansvar for utdanning på fagskole- og videregående nivå. Det er gode prosesser på gang for å utvikle nye fagprogrammer knyttet til batterisatsingen.
Interessenter
Følgende interessenter er foreløpig identifisert i arbeidet med kompetanseutvikling:
- Batteriindustrien
- Universitet i Agder
- Agder fylkeskommune
- Eydeklyngen
- Kommuner på Agder
- NAV Agder og lokalkontor
- Fagskolen i Agder
- Sam Eyde Videregående skole
- Fagopplæringskontor
- Arendal Næringsforening
- NHO Agder
- LO Agder
- Private rekrutteringsbyråer
Arendal kommune skal være en pådriver og støttespiller i arbeidet med kompetanseutvikling, men skal ikke overta ansvaret fra andre.