Hva tilbyr vi?
Vi gir hjelp og veiledning til gravide, barn, ungdom og deres familie som har ulike utfordringer. Det kan for eksempel være engstelse, nedstemthet, søvnvansker, skoleutfordringer, familierelasjoner, samspillsvansker og barn som pårørende.
Individuell oppfølging
Vi gir individuell oppfølging med samtaler, familiesamtaler og foreldreveiledning. Dette er tilpasset i samarbeid med familien og eventuelt i samarbeid med andre tjenester.
Gruppetilbud
Ta kontakt med oss for nærmere informasjon om når kursene arrangeres og hvordan du melder deg på.
Utsikten er en gruppe for barn og foreldre, der foreldrene er, eller har vært psykisk syke, har eller har hatt et problematisk forhold til rus\ vold.
Gruppen møtes ukentlig over 8 ganger, og vi snakker om hva som er vanskelig og hvordan det kan bli bedre. De fleste barn synes det er godt å kunne snakke med andre barn, og de fleste foreldre synes det er godt å kunne snakke med noen andre foreldre.
Kontakt
Liv Karin Engebretsen
Tlf: 47 45 00 48
Kurs for foreldre og omsorgspersoner som gir veiledning og forslag til hvordan du kan være til hjelp for barna og styrke og endre samspill.
Oversikt over alle mestringskursene
Friskere familier er et tilbud om veiledning til familier. Temaene er kosthold, aktivitet, grensesetting, mat og følelser. Vi har fokus på hvordan man kan få til endring i familien. Les mer om Friskere familier.
Skolelos
Skolelos er et tilbud til barn og ungdom som har et bekymringsfullt fravær fra skolen. Vi har to skoleloser som tilbyr tett oppfølging av barnet både på skolen, hjemme og på fritiden. Målgruppe er barn fra 12 - 18 år.
Rusforebygging
Les mer om rusforebygging for ungdom
Tverrfaglig samarbeid
Vi viser vei til og samarbeider med andre tjenester, eks. BTI- team, helsestasjonen, barnevernstjenesten, oppfølgingstjenesten for videregående skole, Ung-team NAV, fastleger, spesialisthelsetjenesten og psykisk helse voksne.
Hvem møter du?
Du kan møte familieterapeut, sosionom, vernepleier, psykiatrisk sykepleier, psykolog, pedagog, barnevernspedagog og barne- og ungdomsarbeider.
Hvem kan få tilbudet?
Gravide, barn og unge mellom 0-23 år og deres foresatte.
Hvordan få tilbudet?
Du trenger ikke henvisning fra lege eller andre. Ta kontakt med Arendalshjelpa eller send oss din kontaktinfo i skjemaet under, så tar vi kontakt med deg.
Fagpersoner eller andre som er bekymret for barn eller ungdoms psykiske helse kan også kontakte oss for konsultasjon.
Hva koster det?
Tjenesten er gratis.
Nettressurser vi anbefaler
Disse nettsidene er gode og informative.
- SMART- Verktøykasse fra RVTS. Står for StressMestringsAktiviteter
- Min plan- verktøy for å lage en strukturert plan for mestring
- 10 smarte tips- til alle småbarnsforeldre, Stine Sofie stiftelse
- Tankevirus - les mer om tankevirus-appen her.
Kontakt oss
Vi holder til på Maxis, Vesterveien 44, men er også til stede på de kommunale 1-10-skolene. Vi kan også komme på hjemmebesøk ved behov.
Ansatte i familietjenesten
Besøksadresse
Maxis
Vesterveien 44
4839 Arendal
Kontaktskjema